Thee&Meer
 
Thee is meer dan alleen Thee

Mijn Thee&Meer ervaringen

Hallo, mijn naam is Monica Leunge en dit is mijn site Thee&Meer

in 2016 ben ik begonnen met de opleiding Theesommelier bij ITC Academy te Zeewolde, tijdens deze opleiding heb ik heel veel geleerd over allerlei theesoorten en over pairing met verschillende recepten.

Dit heeft er toe geleidt dat ik tijdens mijn eindpresentatie een high tea heb verzorgd met een 2 tal mooie theeën die perfect passen bij de gerechten die geserveerd worden. Omdat ik Indisch bloed heb was het vanzelfsprekend dat de high tea met Indische hapjes geserveerd worden. aangezien er verschillende studiegenoten vegetarisch zijn heb ik alle hapjes daarop aangepast. 

Ik geef ook theeproeverijen waar je verschillende theesoorten gaat zetten op verschillende setwijze. Denk daarbij aan Gaiwan, Yixing of Kyoso zetwijze. Ook verschillende ceremonie's zullen niet ontbreken tijdens deze proeverij. 

In mei 2018 heb ik een studiereis/theereis gemaakt naar Japan, daar heb ik zelf thee mogen plukken en het productieproces mogen ervaren. Ik heb hier veel geleerd en veel mooie herinneringen mogen maken. Japan is met uitstek het land waar veel groene thee wordt gedronken en geproduceerd. De Sencha en Matcha ceremonie hebben een grote indruk op mij gemaakt. Het is een onvergetelijke reis geworden waar ik met een goed gevoel aan terug denk.

Tevens verkoop ik thee van Mr. Jones, Mr. Jones theeën en infusies bestaan alleen uit natuurlijke ingrediënten, ofwel het pure theeblad of kruid. Geen van zijn theeën bevat kunstmatige toevoegingen. De Chinese theeën verkrijgen hun aromatische geur en smaak - op traditionele wijze - door toevoeging van het natuurlijke bloemblad.

Ik hoop dat jullie enthousiast zijn geworden voor een mooie Indische High Tea, dit is alleen op basis van reservering.